Ruim 30 jaar ervaring
Beste kwaliteit
Altijd eerlijk
info@gbhoutbouw.nl
0321-380369

Subsidie mogelijkheden Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning in de avond - GB Houtbouw

Zijn er Subsidie mogelijkheden voor een Kangoeroe/ Mantelzorgwoning?

Het volledig zelf moeten bekostigen van de bouw van een mantelzorgwoning kan een grote financiële last vormen.
Dit kan leiden tot uitstel van het opzetten van een geschikte zorgomgeving.

Helaas is er op dit moment geen directe subsidie regeling voor de bouw van een mantelzorgwoning. De kosten voor de bouw zijn dus volledig voor eigen rekening of voor die van de persoon die u verzorgt.

 

 

 

Is er een Vergoeding mogelijk via de WMO?

Bij GB Houtbouw begrijpen we hoe belangrijk het is voor mensen om zo lang mogelijk in hun eigen huis te kunnen blijven wonen.
Daarom willen we u graag informeren over de mogelijkheden voor subsidie voor een mantelzorgwoning, omdat we geloven dat iedereen de zorg en ondersteuning verdient die ze nodig hebben.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is het instrument waarmee gemeenten deze ondersteuning bieden. Dit houdt in dat gemeenten zich inzetten om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten, zodat ze hun waardevolle zorgtaken kunnen blijven vervullen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kan echter verschillen per gemeente.

In de praktijk zal de gemeente eerst een onderzoek doen naar uw persoonlijke situatie. Op basis hiervan kunnen zij maatwerkvoorzieningen aanbieden, zoals extra huishoudelijke hulp of begeleiding, die geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de gemeente een persoonsgebonden budget (pgb) verstrekt. Dit budget wordt beheerd door de Sociale Verzekeringsbank en kan rechtstreeks worden uitbetaald aan de partij die de ondersteuning biedt. Het is echter belangrijk om te weten dat er een eigen bijdrage vereist is.

Of u recht heeft op een pgb en of er een eigen bijdrage geldt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het inkomen speelt hierbij geen rol, omdat de gemeente hiervoor geen inkomensgrens mag stellen. We raden u daarom aan om contact op te nemen met uw gemeente om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.

Bovendien is het van belang om te weten dat het ontvangen van geld uit het pgb-budget fiscale gevolgen kan hebben, zoals invloed op toeslagen en het niet opbouwen van pensioen. Voor een volledig begrip hiervan adviseren wij u om meer informatie in te winnen bij de Rijksoverheid. Of het financieel gezien aantrekkelijk is, hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke omstandigheden. Mocht u hierover twijfels hebben, dan kunt u altijd terecht bij een boekhouder voor advies op maat.

Financieringsmogelijkheden - Verhoog je hypotheek met de overwaarde van je huis - Afbeelding: oranje oplopende grafiek met daarboven euro tekens en een witte pijl omhoog wijzend. - GB Houtbouw Dronten

 

Kan ik een Mantelzorgwoning Financieren van mijn Hypotheek?

Het is mogelijk uw bestaande hypotheek te verhogen of een nieuwe hypotheek af te sluiten op uw hoofdwoning om de kosten te dekken. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle hypotheekverstrekkers direct bereid zijn om een mantelzorgwoning te financieren. Daarom is het verstandig om goed advies in te winnen bij uw hypotheekadviseur voordat u stappen onderneemt.

 

Kan ik Persoonlijke lening afsluiten voor de aanschaf van een Mantelzorgwoning?

Het financieren van een mantelzorgwoning met een persoonlijke lening behoord ook zeker tot de mogelijkheden. Dit kan een aantrekkelijke keuze zijn als u een kleinere lening nodig heeft of als uw hypotheekverstrekker geen extra hypotheek op de hoofdwoning wil verstrekken of verhogen. Het biedt flexibiliteit en kan een snelle oplossing zijn voor het financieren van uw mantelzorgproject.

Het is echter belangrijk om te weten dat persoonlijke leningen vaak hogere rentetarieven hebben dan hypotheken. Dit betekent dat u mogelijk meer betaalt aan rente over de looptijd van de lening. Het is verstandig om dit in overweging te nemen en de voorwaarden van verschillende leningaanbieders goed te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

 

Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij het financieren van een Mantelzorgwoning?

Bij het realiseren van een mantelzorgwoning zijn er diverse essentiële punten om in gedachten te houden:

 1. Bouwvergunningen en Regelgeving: Controleer de bouwvoorschriften en vergunningen in uw gemeente voordat u begint. Van een eenvoudige melding tot een volledige vergunning, het is cruciaal om aan alle vereisten te voldoen. Een doktersverklaring kan soms nodig zijn; uw specialist of wijkverpleegkundige kan helpen. We staan klaar om u hierin te adviseren en ondersteunen.
 2. Financiële Planning: Kies de juiste financieringsmethode die past bij uw behoeften en situatie. Dit kan een combinatie van verschillende opties zijn. We kunnen u helpen bij het verkennen van de mogelijkheden.
 3. Verzekeringen: Overweeg uitbreiding van uw opstal- en inboedelverzekering om zowel de mantelzorgwoning als de bezittingen van de bewoners te beschermen. Informeer bij uw verzekeringsagent naar de juiste verzekeringsoplossingen die aansluiten bij uw behoeften.
 4. Toekomstige Veranderingen: Denk vooruit bij het financieren van uw mantelzorgwoning. Flexibele financieringsmethoden zoals een persoonlijke lening kunnen gunstig zijn als de zorgsituatie tijdelijk is. En mocht de woning in de toekomst niet meer nodig zijn, dan biedt een verkoopoptie flexibiliteit en vrijheid.

Bij GB Houtbouw begrijpen we de complexiteit van het proces en zijn we er om u te begeleiden en ondersteunen, vanaf de planning tot de realisatie en verder.

Vergunningen Mantelzorgwoningen

Dit is waarom een Mantelzorgwoning toch goedkoper is dan een zorginstelling!

Hoewel het verkrijgen van directe subsidie voor een Mantelzorgwoning niet mogelijk is, zijn er toch nog vele voordelen waarom een Mantelzorgwoning het toch waard is om te plaatsen. Het wonen in een zorginstelling is vaak duurder, hierdoor biedt een mantelzorgwoning op de lange termijn een financieel voordeel. Dit komt door de maandelijkse eigen bijdrage die zorginstellingen vragen, die stijgt naarmate het verblijf langer duurt.

Naast de financiële aspecten heeft een mantelzorgwoning ook een positieve invloed op de kwaliteit van leven. Zowel de mantelzorger als de zorgvrager profiteren hiervan. De zorgvrager kan langer in een vertrouwde omgeving blijven, terwijl de mantelzorger geholpen wordt door de nabijheid van de zorgverlening. Een Kangoeroe/Mantelzorgwoning, geplaatst in de tuin van de mantelzorger of zorgvrager, biedt een thuisbasis die specifiek is ontworpen voor het leveren van zorg, wat het leven voor beide partijen aanzienlijk vergemakkelijkt en verbetert.

LET OP! Overweeg altijd zorgvuldig of een dergelijke financiering voor u haalbaar is
en houdt altijd rekening met uw woningwaarde en inkomen.

LET OP! Geld lenen kost geld - Waarschuwingsbanner - GB Houtbouw Dronten

Offerte aanvragen binnen 24 uur reactie!

  Mocht u geen mail van ons krijgen, kijk dan ook in uw spam. Of laat het ons weten.

  Afspraak maken voor in de showroom!


   0 000