Ruim 30 jaar ervaring
Beste kwaliteit
Altijd eerlijk
info@gbhoutbouw.nl
0321-380369

Bouw uw Mantelzorgwoning Vergunningsvrij

Mantelzorgwoning in aanbouw in de werkplaats - GB Houtbouw

Zorgeloos bouwen, geen vergunning nodig voor een Mantelzorgwoning!

Uw Weg naar Zorgeloos Wonen

Wist u dat het plaatsen of bouwen van een mantelzorgwoning aan bepaalde regels gebonden is?
Een opvallende ontwikkeling is dat er tegenwoordig geen omgevingsvergunning meer nodig is, wanneer u een zorgwoning op uw eigen terrein wilt (laten) bouwen. Deze regels zijn vergelijkbaar met die voor het bouwen van een tuinhuis of garage, waarvoor ook geen vergunning nodig is.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, en daarom is het verstandig om bij de gemeente navraag te doen voordat je aan de slag gaat.
Het enige wat je hoeft te vragen is of er specifieke regels zijn voor de bouw van een mantelzorgwoning. Belangrijk om te weten is dat als de mantelzorg stopt, de locatie niet langer als woning mag worden gebruikt. Het object mag blijven staan, maar bijvoorbeeld de keuken en badkamer moeten worden verwijderd. Bij GB Houtbouw begrijpen we dat het bouwen van een mantelzorgwoning een zorgvuldige afweging vereist, en we staan klaar om je hierbij te ondersteunen met onze expertise en ervaring.

Mantelzorger en Zorgbehoevende samen bezig met eten bereiden - GB Houtbouw Dronten

Wanneer mag een Mantelzorgwoning geplaatst worden?

Ontdek aan welke situatie u moet voldoen voor een Mantelzorgwoning!


Situatie 1: Mantelzorgwoning op het terrein van de zorgverlener
In het eerst en de veelal de meest voorkomende situatie staat de mantelzorgwoning op het terrein van de zorgverlener. Hier kan de zorgbehoevende verblijven, waardoor de zorgverlener, een familielid of kennis, de zorg direct kan verlenen. Deze opstelling zorgt voor flexibiliteit en comfort, waarbij de zorgontvanger dicht bij de zorgverlener kan zijn.


Situatie 2: Mantelzorgwoning op het terrein van de zorgbehoevende
In de tweede situatie bevindt de mantelzorgwoning zich op het terrein van degene die zorg nodig heeft. Hierbij kan de zorgverlener, zoals een familielid of bekende, in de mantelzorgwoning wonen. Dit biedt een nabije en praktische oplossing voor het verlenen van zorg, waarbij de zorgverlener altijd in de buurt is om te ondersteunen.

Beide situaties bieden een unieke oplossing voor mantelzorg, waarbij de keuze voor een zorgwoning extra flexibiliteit biedt. Deze mobiele woningen kunnen eenvoudig worden verplaatst indien de situatie verandert. Ontdek meer over onze mantelzorgwoningen en hoe ze kunnen bijdragen aan een zorgzame omgeving voor uw dierbaren.

 

Aan welke voorwaarden moet een Mantelzorgwoning voldoen?

Plaatsing bij Bestaande Woning
Onze mantelzorgwoningen mogen enkel worden geplaatst op het terrein van een bestaande woning, waardoor ze naadloos integreren in de vertrouwde omgeving van de zorgbehoevende. Dit creëert een gevoel van nabijheid en comfort voor de zorgverlener en -ontvanger.

Maximale Grootte
Met een maximale grootte van 100 m2 bieden onze mantelzorgwoningen voldoende ruimte voor een comfortabel verblijf, terwijl ze toch compact en overzichtelijk blijven, passend binnen de omgeving.

Maximaal één Huishouden
Onze mantelzorgwoningen mogen bewoond worden door maximaal één huishouden, bestaande uit maximaal twee personen. Ten minste één van hen moet mantelzorg ontvangen of verlenen, waardoor we een gepersonaliseerde en zorgzame omgeving kunnen bieden die aansluit bij de individuele behoeften.

Gebruik van Beganegrond
De leefruimte van de Mantelzorgwoning beperkt zich alleen tot de beganegrond. Een eventuele etage als leefruimte is niet toegestaan.

Locatie Afhankelijke Randvoorwaarden
Voor verplaatsbare mantelzorgwoningen binnen de bebouwde kom gelden specifieke randvoorwaarden voor de bebouwde oppervlakte, waarbij we zorgen voor optimale integratie in de bestaande omgeving.

Geen Extra Randvoorwaarden Buiten Bebouwde Kom
Buiten de bebouwde kom zijn er geen extra randvoorwaarden voor de bebouwde oppervlakte, waardoor flexibiliteit en ruimtelijkheid worden gegarandeerd.

Verklaring bij Twijfels
Bij eventuele twijfels over de mantelzorgrelatie kan de gemeente vragen om een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of andere deskundige.

Hoogtevoorschriften
Voor mantelzorgwoningen die binnen 4 meter van de hoofdwoning worden geplaatst, geldt een hoogtebeperking van 5 meter, terwijl bij grotere afstanden en schuine daken het dakvoet niet hoger mag zijn dan 3 meter, wat zorgt voor een harmonieuze integratie in de omgeving.

Uitzicht op huis vanuit Mantelzorgwoning - GB Houtbouw

Start hier met de realisatie van uw Mantelzorgwoning

Bij onze mantelzorgwoningen begrijpen we de complexiteit van zorgsituaties en streven we ernaar om oplossingen te bieden die het leven van zowel de zorgbehoevende als de mantelzorger gemakkelijker maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw wensen te bespreken en te ontdekken hoe we samen uw ideale mantelzorgwoning kunnen realiseren.

GB Houtbouw Dronten
Koperweg 15
8251 KA Dronten
T. 0321-380369
E. info@gbparket.nl

Offerte aanvragen binnen 24 uur reactie!









    Mocht u geen mail van ons krijgen, kijk dan ook in uw spam. Of laat het ons weten.

    Afspraak maken voor in de showroom!










      0 000