Ruim 30 jaar ervaring
Beste kwaliteit
Altijd eerlijk
info@gbhoutbouw.nl
0321-380369

Mantelzorgwoning Regels

Collage Top Banner Mantelzorgwoning, met 3 sfeerafbeeldingen - GB Houtbouw

 

Mantelzorgwoning Regels: Wat je moet weten

Wilt u een Mantelzorgwoning laten plaatsen? Dan is het cruciaal om goed geïnformeerd te zijn over de geldende regels en voorschriften.
Deze regels zijn specifiek ontworpen voor Mantelzorgwoningen en hebben invloed op hoe u uw project kunt realiseren.
Lees verder voor de essentiële informatie!

 

Mantelzorgwoning in opbouw in onze Werkplaats - Foto genomen van boven met uitzicht op de Mantelzorgwoning in de hal - GB Houtbouw Dronten

 

Vergunningsvrij Bouwen

Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een Mantelzorgwoning Vergunningsvrij te bouwen. Dit betekent dat u geen omgevingsvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een Mantelzorgwoning. Het is belangrijk om de specifieke regels en criteria te raadplegen om te bepalen of uw situatie in aanmerking komt voor vergunningsvrij bouwen.

Een Mantelzorgwoning mag tot 100m2 vergunningsvrij worden gebouwd. Daarnaast moet het voldoen aan het bouwbesluit, mag alleen de begane grond als leefruimte worden gebruikt en mag de woning met maximaal 2 personen worden bewoond.
De locatie van een Mantelzorgwoning bevindt zich altijd op het achtererf van een bestaande woning.
Wanneer de mantelzorg ophoudt mag de Mantelzorgwoning niet meer gebruikt worden als woning en moet de keuken en badkamer eruit gesloopt worden.

 

Zorgvuldige Plaatsing

Hoewel vergunningsvrij bouwen mogelijk is, zijn er nog steeds regels met betrekking tot de plaatsing van een Mantelzorgwoning. Zo moet de woning voldoen aan afstandscriteria ten opzichte van de perceelgrenzen en eventuele andere gebouwen. Daarnaast kunnen er regels zijn met betrekking tot de maximale oppervlakte of hoogte van de Mantelzorgwoning. Het is belangrijk om deze plaatsingsregels te raadplegen om ervoor te zorgen dat uw Mantelzorgwoning aan de vereisten voldoet.

Mantelzorgwoning plaatsen op locatie - GB Houtbouw Dronten
Bestemmingsplan en Bouwplan - GB Houtbouw Dronten

 

Bestemmingsplan en Gemeentelijke Regels

Hoewel vergunningsvrij bouwen mogelijk is, is het nog steeds belangrijk om het bestemmingsplan en eventuele gemeentelijke regels te raadplegen. Soms kunnen er beperkingen of specifieke voorwaarden gelden voor het plaatsen van een Mantelzorgwoning in bepaalde gebieden. Door het bestemmingsplan en de gemeentelijke regels te raadplegen, kunt u ervoor zorgen dat uw Mantelzorgwoning voldoet aan de geldende voorschriften.

 

Duurzaamheid en Energieprestatie

Tegenwoordig wordt er meer nadruk gelegd op duurzaamheid en energieprestatie bij de bouw van Mantelzorgwoningen. Het is belangrijk om te voldoen aan de geldende energienormen en -eisen, zoals het gebruik van energiezuinige materialen en installaties. Het streven naar duurzaamheid kan niet alleen bijdragen aan een lagere energierekening, maar ook aan een beter milieu.

Kunststof Kozijnen en deuren met Geisoleerd HR++ Glas in een Mantelzorgwoning - GB Houtbouw
Mantelzorgwoning in de werkplaats met Sfeerverlichting in dakoverstek - GB Houtbouw Dronten

 

Raadpleeg een Deskundige

Gezien de complexiteit van de regelgeving rondom Mantelzorgwoningen is het raadzaam om een deskundige te raadplegen. Een specialist op het gebied van Mantelzorgwoningen kan je helpen bij het begrijpen van de Regels, het indienen van de benodigde documentatie en het zorgen voor naleving van de geldende voorschriften.

Bij het realiseren van een Mantelzorgwoning is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de regels die van kracht zijn. Door de regels te volgen en deskundig advies in te winnen, kun je ervoor zorgen dat uw Mantelzorgwoning voldoet aan alle vereisten en genieten van een zorgeloze en comfortabele woonomgeving voor jouw dierbaren. Neem vandaag nog de eerste stap naar het realiseren van een Mantelzorgwoning die aan alle regels voldoet.

 

Financiële ondersteuning nodig?

Bij het realiseren van een mantelzorgwoning is het goed om te weten dat er mogelijk subsidies beschikbaar zijn. Deze subsidies kunnen helpen om de financiële lasten te verlichten en het bouwproces betaalbaarder te maken. Onze experts hebben uitgebreide kennis van de verschillende subsidiemogelijkheden en kunnen u hierbij begeleiden.

Veelgestelde vragen over Mantelzorgwoningen

 

Start hier met de realisatie van uw Mantelzorgwoning

Bij onze mantelzorgwoningen begrijpen we de complexiteit van zorgsituaties en streven we ernaar om oplossingen te bieden die het leven van zowel de zorgbehoevende als de mantelzorger gemakkelijker maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw wensen te bespreken en te ontdekken hoe we samen uw ideale mantelzorgwoning kunnen realiseren.

GB Houtbouw Dronten
Koperweg 15
8251 KA Dronten
T. 0321-380369
E. info@gbparket.nl

Offerte aanvragen binnen 24 uur reactie!

    Mocht u geen mail van ons krijgen, kijk dan ook in uw spam. Of laat het ons weten.

    Afspraak maken voor in de showroom!


      0 000