Ruim 30 jaar ervaring
Beste kwaliteit
Altijd eerlijk
info@gbhoutbouw.nl
0321-380369

Hypotheek verhogen

Droomt u al jaren van een prachtig overdekte Veranda in uw tuin, maar heeft u dit tot op heden nog niet kunnen realiseren?

of

Is uw Buitenverblijf echt aan vervanging toe, maar is uw Budget niet toereikend genoeg om dit nu te realiseren?

of

Bent u helemaal klaar met uw oude Buitenverblijf en wilt u uw tuin een nieuwe look geven met een prachtig nieuwe Veranda?

 

Wij begrijpen als geen ander dat uw tuin een belangrijke plek is bij uw huis om in de buitenlucht even helemaal tot rust te komen.
Hoewel wij geen Hypotheekadviseurs zijn, willen wij u wel graag informeren over Financieringsopties die uw droomtuin binnen handbereik kunnen brengen.

Het is namelijk mogelijk om uw hypotheek te verhogen wanneer u in het bezit bent van een koopwoning.
Dit kan doordat u de maximale waarde van uw woning (100%) mag lenen.
Doordat de prijzen van de huizen in de loop der jaren zijn gestegen, kan het zijn dat uw woning een leuke overwaarde heeft opgebouwd.
Met deze overwaarde kunt u uw hypotheek verhogen en deze investeren in het opknappen van uw tuin, en natuurlijk die prachtige nieuwe veranda waar u al jaren van droomt.
Daarnaast heeft de toevoeging van een Veranda ook weer invloed op de algehele woningwaarde.

 

 

Welke opties zijn er voor het verhogen van mijn Hypotheek?


Hypotheek verhogen

Dit kan omdat u nog niet het maximale bedrag heeft afgesloten of door gebruik te maken van de overwaarde van uw huis.

Tweede Hypotheek
Niet genoeg bestedingsruimte meer in uw huidige hypotheek? Onderzoek de mogelijkheden voor een tweede hypotheek.

Hypotheek oversluiten
Heeft u al een lopende hypotheek, maar heeft deze ongunstige rentetarieven? Misschien is het dan interessant om uw hypotheek over te sluiten.
LET OP! Wanneer u uw hypotheek oversluit voor het einde van uw rente vaste periode moet u wel rekening houden met een eventuele boete.

Renovatie lening
Dit is een losse lening (dus geen hypotheek), die bedoeld is voor verbouwingen/renovaties in en om uw huis (Zolang het maar op uw eigen grond is) te realiseren. Deze lening kunt u ook gebruiken voor de aanschaf van een prachtige Veranda.
Daarnaast zijn leningen die u gebruikt voor het verbouwen, onderhouden en verduurzamen van uw huis Fiscaal aftrekbaar.

Financieringsmogelijkheden - Verhoog je hypotheek met de overwaarde van je huis - Afbeelding: oranje oplopende grafiek met daarboven euro tekens en een witte pijl omhoog wijzend. - GB Houtbouw Dronten

Welke stappen moet ik nemen om mijn Veranda te kunnen financieren?

 • Bepaal uw Bouw/Verbouw Plannen voor uw Tuin. Welk Buitenverblijf wilt u graag in uw tuin? Hoe groot moet het zijn? Zijn er nog extra bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden bij het (laten) plaatsen van een Buitenverblijf? Heeft u verder nog plannen met uw tuin die u mogelijk wilt mee financieren? Maak je bouw/verbouw/renovatie plannen zo compleet mogelijk, zodat u zo duidelijk mogelijk beeld kan maken van het kostenplaatje.
 • Vraag bij ons een offerte aan. Om een totaalbeeld te krijgen van de algehele kosten van uw bouw/ verbouw plannen vraagt u een offerte bij ons op. Zo krijgt u een goed totaalbeeld van de algehele kosten.
 • Win Advies in bij een Financieel Adviseur. Nu u een compleet beeld hebt van het kostenplaatje kunt u in gesprek met uw financieel adviseur. Hij/zij helpt u om meer inzicht te krijgen over de financieringsmogelijkheden.
 • De Rente en Voorwaarden in kaart brengen. Wanneer u een onafhankelijke financieel adviseur heeft ingeschakeld zullen de verschillende mogelijkheden met elkaar worden vergeleken. Op basis daarvan zal hij/zij u een gericht advies geven, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de bijkomende maandlasten, rente tarieven en de voorwaarden van de hypotheek/ lening.
 • Geef akkoord op uw hypotheek verhoging/ lening. Tevreden over het aanbod van uw financieel adviseur? Dan kan u akkoord geven op het voorstel. Uw Financieel Adviseur regelt de rest. Zodra alles rond is ontvangt u bericht.
 • Het geld voor uw Veranda wordt apart gezet op een Bouwdepot. Dit is een apart potje van waaruit straks alle rekeningen van uw verbouwing betaald kunnen worden.
 • Uw Veranda kan geplaatst worden. Nu kunt u ons op de hoogte stellen dat alles geregeld is en dat het project nu officieel door kan gaan. Zo kunt u binnenkort gaan genieten van uw prachtige Veranda.

Veelgestelde Vragen

LET OP! Overweeg altijd zorgvuldig of een dergelijke financiering voor u haalbaar is
en houdt altijd rekening met uw woningwaarde en inkomen.

LET OP! Geld lenen kost geld - Waarschuwingsbanner - GB Houtbouw Dronten

Offerte aanvragen binnen 24 uur reactie!

  Mocht u geen mail van ons krijgen, kijk dan ook in uw spam. Of laat het ons weten.

  Afspraak maken voor in de showroom!


   0 000